ГоловнаПолітика

Рада призначила Романа Абрамовського міністром екології

"За" проголосували 264 нардепи.

Рада призначила Романа Абрамовського міністром екології
Роман Абрамовский
Фото: alanik.com.ua

Верховна Рада України призначила Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів.

За відповідне рішення проголосували 264 нардепи, оголосив спікер парламенту Дмитро Разумков.

Абрамовський заявив, що найближчим часом представить покроковий план представлення Кабміну екологічного блоку і план його реалізації. Він висловив надію на тісну співпрацю з парламентом, щоб провести реформу рибної сфери та адаптації до змін клімату.

"В екологічній політиці багато викликів. Я чітко знаю, що потрібно робити, щоб ліквідувати наслідки промислового забруднення, адаптуватися або запобігати змінам клімату, багато питань у поводженні з відходами", - заявив Абрамовський.

Нагадаємо, Роман Абрамовський у 2015 році кілька місяців був заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. У 2019-му став заступником міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища розділять на два відомства. Він зазначив, що об'єднання міністерств не дало очікуваного ефекту.

27 травня Кабінет Міністрів прийняв постанову про створення Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів.

1 червня парламентський комітет з питань екологічної політики та природокористування підтримав кандидатуру Романа Абрамовського для призначення на посаду голови Мінекології. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram