ГоловнаПолітика

Шестеро мерів створили партію "Пропозиція" для участі в місцевих виборах

"Сильне місцеве самоврядування може стати рятувальним колом для центральної влади".

Мер Дніпра Борис Філатов, мер Миколаєва Олександр Сенкевич, мер Кропивницького Андрій Райкович, мер Житомира Сергій Сухомлин, мер Каховки Андрій Дяченко та мер Чернівців Олексій Каспрук оголосили про створення партії "Пропозиція" для участі в місцевих виборах.

Презентація партії відбулася сьогодні 19 червня, в Києві.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, учасники презентації попросили не називати її "партією мерів".

"Ми партія територіальних громад. Ми не партія мерів, не партія присутніх тут начальників", - сказав мер Дніпра Філатов.

Сенкевич додав, що "Пропозиція" хоче об'єднати навколо себе професіоналів. "Ми хотіли б, щоб до нас приєднувалися не тільки міські голови чи депутати Верховної Ради, а й лідери громадської думки", - сказав він.

За його словами, метою є - створити партію, яка б будувала країну знизу. За його словами, це буде політична структура, яка будуватиметься навколо "людей, яких знають", а не навколо одного політика.

Філатов додав, що ця партія буде не ідеологічною, а програмною.

"Якщо ми партія місцевого самоврядування, це буде стосуватися розподілу між центральною владою і владою на місцях. Завершення реформи децентралізації та її поглиблення, тому що зараз вона згортається. У нас багато програмних ідей, пов'язаних з розширенням прав територіальних громад, починаючи з прийняття Муніципального кодексу і потім передачі на місця екологічного контролю, можливості видавати ігрові ліцензії, створення муніципальної поліції громадського порядку", - розповів мер Дніпра.

Він додав, що сильне місцеве самоврядування може стати рятувальним колом для центральної влади у вирішенні "проблем, які накопичилися по всій країні". Тому партія не вважає себе опозиційною. "За нами немає спонсора, за нами немає олігарха", - підкреслив Філатов.

Мери також розповіли, що ведуть переговори про приєднання до партії колег з інших регіонів.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram