ГоловнаПолітика

У Зеленського поділилися планами "Великого будівництва"

Ініційована президентом національна програма стартувала по всій Україні 1 березня.

У Зеленського поділилися планами "Великого будівництва"
Кирилл Тимошенко
Фото: facebook.com/kirill.timoshenko

Уряд планує збільшити обсяги будівництва та ремонту доріг в рамках проєкту "Велике будівництво" в 2021 році.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, інформує пресслужба ОП.

"Ми просимо вибачення, що їх (дороги) ремонтують в літній період, але така реальність. Ми почали будувати їх з кінця лютого. І це буде тривати, поки нам дозволить погода. Це шість з половиною тисяч кілометрів доріг (...) Наступного року ми хочемо це збільшити", - повідомив він в ефірі телеканалу "Україна 24".

Також за програмою "Велике будівництво" в регіонах країни планується побудувати 100 дитячих садків, 100 шкіл, 100 стадіонів і 210 приймальних відділень в опорних лікарнях.

Тимошенко повідомив, що при Офісі президента створено координаційну раду, яка буде займатися співпрацею між Кабінетом Міністрів і головами обласних державних адміністрацій в питанні реалізації програми "Велике будівництво".

Кирило Тимошенко зазначив, що наступного тижня планується відкрити після капітального ремонту ділянку траси Київ - Одеса, а через кілька тижнів - трасу Сєвєродонецьк - Станиця Луганська.

Заступник керівника Офісу президента нагадав, що Верховна Рада прийняла законопроєкт про зміни до Бюджетного кодексу, згідно з яким місцева влада може співпрацювати з фінансовими установами щодо кредитування на ремонт доріг.

Програма масштабного будівництва, ремонту та реконструкції об'єктів соціальної інфраструктури та українських доріг, яка отримала назву «Велике будівництво», була ініційована Президентом Володимиром Зеленським у минулому році. Завдяки завчасному початку підготовки до реалізації програми, вона масово стартувала у всіх регіонах України 1 березня, а на багатьох об'єктах роботи почалися навіть раніше терміну.

Спочатку в плани "Великого будівництва" входило будівництво і ремонт 100 шкіл, 100 дитячих садків та 100 спортивних споруд. Сьогодні, як випливає з карти, представленої Голиком, перелік об'єктів значно розширився: 157 дитячих садків, 246 шкіл, 170 спортивних споруд, 422 амбулаторії та 212 багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram