ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" закликала застрахувати всіх медиків від коронавірусу

Кожен шостий хворий в Україні - медик.

"Євросолідарність" закликала застрахувати всіх медиків від коронавірусу
Фото: eurosolidarity.org

Опозиційна партія "Європейська солідарність" закликала владу України забезпечити страхування всіх без винятку медичних працівників від коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це заявив колишній президент України, лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко.

"Зараз, в нелегкі для всього світу часи, українські медики в черговий раз показують нам приклад високого професіоналізму і самопожертви. Як воїни на фронті, вони стоять на передовій у боротьбі за здоров'я і життя. Під час пандемії вони рятують не тільки нас - медики рятують Україну. Ось чому ми вимагаємо від влади застрахувати всіх медичних працівників на випадок захворювання COVID-19", - цитує Порошенка пресслужба партії.

В "Євросолідарності" заявили, що з початку пандемії коронавірусу команда Порошенка зробила підтримку і захист лікарів своїм головним пріоритетом. В першу чергу Фонд Порошенка, компанія "Рошен", волонтери і партійці взялися забезпечити медпрацівників засобами захисту та медобладнанням.

"130 тисяч захисних костюмів високої якості, десятки тисяч високоточних ІФА-тестів швейцарської кампанії Roche, майже півсотні апаратів ШВЛ, три тисячі пульсоксиметрів, захисні окуляри та інше медичне обладнання - ось внесок нашої команди в боротьбі з коронавірусом, і в підтримку лікарів", - відзначає Петро Порошенко.

Загальна сума благодійної допомоги вже досягла 100 мільйонів гривень.

"Але опозиція не може підмінити владу, яка зобов'язана подбати про медиків, які, ризикуючи своїм життям, рятують інших", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що станом на 21 червня в Україні підтвердили 36 560 випадків COVID-19, з них 5 998 припало на медиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram