ГоловнаПолітика

Зеленський: "У мене немає часу на те, щоб вірити чи не вірити Путіну"

"Я просто повинен робити свою роботу, як я вважаю правильно, щоб досягти результату".

Зеленський: "У мене немає часу на те, щоб вірити чи не вірити Путіну"
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у нього немає часу на те, щоб довіряти чи не довіряти президенту РФ в питанні укладення договору про мир на Донбасі. Про це він повідомив в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail, переклад якого оприлюднили в пресслужбі ОПУ.

"Скажу вам відверто, у мене немає часу на те, щоб вірити чи не вірити Володимиру Путіну. Я просто повинен робити свою роботу, як я вважаю правильно, щоб досягти результату. Ми за цей час повернули 130 осіб з полону. Я розумію, що це не велика перемога, але це ті маленькі перемоги, які обов'язково приведуть до великої. А для нас це - повернення всіх українців і всіх наших земель. І ось в це я дуже вірю. І ось на це у мене є час", - заявив президент.

Зеленський повідомив, що з Росією ведуться переговори про повернення кримчан, які перебувають у в'язницях, про відкриття КПВВ між підконтрольною і окупованою територією.

Він також зазначив, що в пріоритеті збереження молодих людей, які змушені проживати на тимчасово окупованих територіях.

"Нам дуже важливо, щоб вони вступали в українські виші, на нашій території. Наприклад, скасовуємо для них ЗНО, щоб діти з окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму без іспитів могли вступити до кращих закладів вищої освіти України", - додав Володимир Зеленський.

Президент також додав, що він не поїде на військовий парад до Москви, проте офіційного запрошення на нього не було.

Нагадаємо, що в березні Володимир Зеленський заявив, що може домовитися з Володимиром Путіним про завершення війни в Україні. Водночас він пригрозив вийти з переговорів через рік за відсутності прогресу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram