ГоловнаПолітика

Зеленський заявив, що Україна наполягає на проведенні зустрічі в нормандському форматі до закінчення пандемії COVID-19

Держава порушувала питання припинення вогню на Донбасі в умовах пандемії на Мінських переговорах.

Зеленський заявив, що Україна наполягає на проведенні зустрічі в нормандському форматі до закінчення пандемії COVID-19
Фото: EPA/UPG

Україна наполягає, що зустріч у нормандському форматі необхідно провести, незважаючи на пандемію коронавірусу. Про це президент Володимир Зеленський повідомив в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail, йдеться в повідомленні пресслужби ОПУ.

"Ми повинні зробити все, щоб найближчими місяцями у нас була зустріч у нормандському форматі, не чекаючи закінчення пандемії. Принаймні, ми все для цього робимо", - повідомив президент.

Він додав, що в рамках Мінських переговорів порушувалося питання припинення вогню на Донбасі в умовах пандемії коронавірусу.

"Зараз проводяться консультації з цього питання. Ми говорили про це з Німеччиною і Францією - до цих країн у нас були перші після оголошення карантину міжнародні візити делегацій. Зараз ми змінили підхід до Мінського процесу, в нашу делегацію увійшли люди, які не просто слухають і говорять, а й ухвалюють рішення, тому що вони державні службовці рівня віцепрем'єр-міністра України, рівня заступників міністрів нашого уряду", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що 9 червня канцлер Німеччини Ангела Меркель провела з президентом РФ Володимиром Путіним телефонну розмову, в якій обговорювалася важливість переговорів нормандської четвірки.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив про домовленості з лідерами країн нормандської четвірки провести наступний саміт після закінчення епідемії коронавірусу.

Остання зустріч глав країн нормандської четвірки - України, Німеччини, Франції та Росії - пройшла в Парижі в грудні минулого року. На ній були досягнуті домовленості про розведення військ біля кількох населених пунктах і обмін полоненими. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram