ГоловнаСуспільствоВійна

Протягом дня бойовики 10 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранено українського військового

Біля Широкиного застосовували ПРК "Корнет" - ракета влучила в щоглу з камерою СММ ОБСЄ.

Протягом дня бойовики 10 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранено українського військового
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Протягом 22 червня збройні формування Росії на Донбасі 10 разів відкривали вогонь, застосовуючи заборонені артилерійські системи і міномети калібру 122 мм, 120 мм і 82 мм. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони

Внаслідок ворожих обстрілів поранення отримав один військовий Об'єднаних сил.

По позиціях біля Попасної противник стріляв з протитанкових гранатометів, по Голубовському - зі 120-мм мінометів. Також ворог активізував обстріли Хутора Вльний, застосувавши міни 82-го калібру, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Поруч з Оріховим стріляли з артилерійських систем калібру 122 мм, 120 мм, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Біля Новотошківського ворог випустив 42 боєприпаси із 120-мм мінометів. По захисниках Новозванівки, крім таких самих мінометів, застосовували автоматичні і станкові протитанкові гранатомети.

По позиціях Об'єднаних сил біля Широкиного ворог стріляв з протитанкових ракетних комплексів калібру 152 мм "Корнет". Ракета влучила у верхню частину щогли зі стаціонарною спостережною камерою СММ ОБСЄ, чим вивела її з ладу. Постраждалих серед цивільного населення немає.

"Дії російських окупантів без відповіді не залишилися - військові Збройних сил дали ворогу гідну відсіч", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 21 червня російські найманці також застосували протитанковий ракетний комплекс "Корнет" калібру 152 мм, чим поставили під загрозу цивільних жителів, які проживають поблизу лінії зіткнення у н.п. Бердянське. Протитанкова керована ракета вибухнула неподалік місцевої амбулаторії, ніхто з місцевих жителів не постраждав. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram