ГоловнаСуспільствоОсвіта

Державна епідеміологічна комісія дозволила проведення ЗНО з 25 червня

На вході всім вимірюватимуть температуру і стежитимуть за відсутністю симптомів ГРВІ.

Державна епідеміологічна комісія дозволила проведення ЗНО з 25 червня
Фото: osvita.ua

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 22 червня ухвалила рішення, що епідеміологічна обстановка в Україні дозволяє провести зовнішнє незалежне тестування з 25 червня по 17 липня, як і було заплановано.

Міністерство освіти і науки, Український і регіональні центри оцінювання якості освіти та пункти тестування заявили про готовність провести ЗНО в безпечних умовах і згідно з рекомендаціями головного санлікаря. Про це повідомили в пресслужбі МОН України

Допуск на ЗНО буде здійснюватися за відсутності ознак ГРВІ і після вимірювання температури - вона не повинна перевищувати 37,2 градуса. Кожен повинен мати маску або респіратор.

З метою запобігання скупчення людей для входу в пункти тестування відведуть більше часу, організують тимчасові проміжки для входу різних учасників.

Контролювати дотримання вимог на пунктах тестування буде Держпродспоживслужба. Вона стежитиме за тим, щоб відстань між учасниками була не менш ніж 1,2 м, дотримувався масковий режим, були в наявності антисептики. Також буде супровід медиків і Нацполіції.

Нагадаємо, через погіршення епідеміологічної ситуації в країні Кабмін заборонив проведення пробного ЗНО, яке було призначене на 15 червня.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив що, згідно з інформацією, яку він отримав з декількох не пов'язаних між собою джерел, влада має намір узагалі скасувати зовнішнє незалежне оцінювання. Український центр оцінювання якості освіти запропонував пройти пробне зовнішнє оцінювання вдома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram