ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ викрила угруповання, яке крало гроші з банківських карт

До його складу входило 15 осіб.

СБУ викрила угруповання, яке крало гроші з банківських карт
Фото: ssu.gov.ua

У Харківській області співробітники Служби безпеки викрили угруповання, учасники якого викрадали гроші з банківських карток за допомогою втручання в роботу банківських систем.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

За попередньою версією слідства, до складу групи входило 15 осіб.

"Хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, за допомогою якого викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, в тому числі заборонені в Україні російські, вони переказували викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняні та банки РФ, привласнюючи їх", - ідеться в повідомленні.

У рамках розслідування правоохоронці провели в Харкові 16 обшуків за місцем роботи хакерського центру і за місцем проживання підозрюваних.

Під час обшуку було виявлено понад 40 одиниць комп'ютерної техніки з фото і реквізитами іноземних банківських карток і іншими доказами використання шкідливих програм. Також було вилучено банківських карток, готівки та цінностей на більш ніж 12 млн гривень, документи на рухоме і нерухоме майно в Україні та за кордоном.

Фото: ssu.gov.ua

Зараз вирішується питання про повідомлення членам групи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збут шкідливих програмних засобів, а також їх розповсюдження, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до махінацій.

Нагадаємо, раніше в Одеській області викрили хакера, який продавав базу даних з логінами та паролями електронної пошти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram