ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція почала розслідування загибелі 38 цуценят під час перельоту з Києва в Торонто

Літак належить авіакомпанії МАУ.

Поліція почала розслідування загибелі 38 цуценят під час перельоту з Києва в Торонто
Фото: скриншот

Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 38 цуценят під час авіаперельоту літаком МАУ з Києва в Торонто. Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

«У ЗМІ з'явилася публікація про те, що тиждень тому в міжнародному аеропорту Торонто приземлився літак, що здійснював авіарейс "Київ-Торонто", на борту якого було 500 цуценят. З них 38 собак загинули, інші постраждали від зневоднення. Встановлено, що це був пасажирський рейс, з 92 пасажирами на борту. Також там перебувало понад 3 тонн вантажу, враховуючи тварин», - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Про загиблих цуценят повідомили канадські ЗМІ.

Видання National Post написало, що рейс авіакомпанії МАУ, на якому перевозили собак, прибув з Києва в Торонто 13 червня. За інформацією журналістів, деяких тварин розміщували по двоє в одну клітку, для 500 тварин було 300 перенесень.

Еббі Лорензен розповіла, що приїхала в аеропорт, щоб забрати собаку свого друга, і побачила, як працівники складають мертвих тварин в сміттєві пакети.

Видання пише, що у тварин не було можливості вільно рухатися. Крім того, клітки стояли в нижньому відсіку літаку, де погано циркулює повітря.

Згідно з правилами Міжнародної асоціації повітряного транспорту, у кожної тварини повинно бути достатньо місця для того, щоб стояти, сидіти, крутитися і лежати в природному положенні. У клітках, в яких перевозять тварин, повинна бути вентиляція щонайменше з трьох сторін.

Спочатку МАУ заявили, що у них немає інформації про загибель тварин. Пізніше, 19 червня, компанія висловила співчуття на своїй міжнародній сторінці в фейсбук.

«Усе в МАУ висловлюють співчуття з трагічною втратою життя тварин під час нашого рейсу. МАУ співпрацює з місцевими органами влади, щоб визначити, що сталося, і внести будь-які зміни, необхідні для запобігання виникненню подібної ситуації», - йдеться в повідомленні авіакомпанії.

Нагадаємо, в січні дві кішки загинули в літаку "Аерофлоту" під час перельоту з Нью-Йорка до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram