ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція проводить обшуки в газорозподільній компанії і комунальних службах, які обслуговували будинок

Одна з версій - вибух газоповітряної суміші.

Поліція проводить обшуки в газорозподільній компанії і комунальних службах, які обслуговували будинок
Фото: Макс Требухов

Національна поліція проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії і всіх комунальних службах, які обслуговували будинок на проспекті Григоренка у Києві, де в неділю вранці стався вибух.

Про це повідомив міністр внутрішніх спав Арсен Аваков, передає сайт МВС.

"Проводиться експертиза стану будівлі на предмет подальшого руйнування. Після отримання експертного висновку ми зможемо дати доступ людям до їх квартир, щоб вони взяли з собою найнеобхідніші речі", - повідомив глава МВС.

Аваков також пообіцяв, що навколо будинку поліцейські і нацгвардійці будуть вести цілодобове чергування для захисту від мародерів.

Однак, як передає кореспондент LB.ua, евакуйовані жителі влаштували скандал. Вони обурені тим, що в їх зруйнованих квартирах ходять люди і, за їхніми словами, щось звідти викидають. Ледь не дійшло до бійки з поліцейськими.

Раніше в ДержНС повідомили, що будинок обстежують рятувальники, щоб виявити руйнування конструкції.

Нагадаємо, потужний вибух у київській багатоповерхівці стався о 10 ранку в неділю. Пошкоджено чотири поверхи. Уламки розлетілися на більш ніж 200 метрів. Рятувальники знайшли тіло одного загиблого, тіло ще однієї жінки намагаються витягти з-під завалів. Жителів пошкодженого і сусідніх будинків евакуювали через загрозу обвалу. Кличко повідомив, що, ймовірно, будинок доведеться розібрати.

Правоохоронці розглядають дві версії вибуху в багатоповерховому будинку: газоповітряна суміш або вибухівка.

Прокуратура порушила справу за ч. 2 ст. 270 (порушення правил безпеки під час поводження з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram