ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти на Донбасі в суботу влаштували рекордну кількість обстрілів

Останній раз майже 30 обстрілів фіксували на початку травня.

Окупанти на Донбасі в суботу влаштували рекордну кількість обстрілів
Фото: Штаб ООС

За минулу добу, 20 червня, збройні формування Росії 28 разів відкривали вогонь на Донбасі, в результаті чого поранення отримали троє військових. Про це йдеться в ранковою зведенні пресцентру Операції Об'єднаних сил.

Противник використав для обстрілів артилерійські системи калібру 152 мм і 122 мм, міномети 120 і 82 мм, а також некеровані авіаційні ракети, озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Бойовики стріляли біля Хутори Вільного, Новоолександрівки, Шум, Троїцького, Золотого-4, Оріхового, Попасної, Новозванівки Луганської, Новотошківського, Кримського, Залізного.

Також окупанти відкривали вогонь по захисниках Авдіївки, Широкиного. Некеровані авіаційні ракети С-8 застосували біля Павлополя.

З початку неділі, 21 червня, озброєні формування, підтримувані Росією, чотири рази обстріляли позиції ООС, в результаті чого поранення отримав український військовий.

Загострення на Донбасі сталося на тлі заяви прессекретаря Володимира Путіна, який в ефірі "Першого каналу" назвав ситуацію з мирним врегулюванням "потенційно небезпечною".

За його словами, стурбованість викликають все частіше слова, що прозвучали, про необов'язковість або неможливість виконання Мінських угод. "Якщо це буде далі звучати частіше і якщо це набуватиме форми абсолютно офіційних заяв, то, звичайно, це буде заводити ситуацію в глухий кут", - цитує Пєскова "РІА Новини".

Нагадаємо, що майже три десятки обстрілів за добу - це найбільша кількість з початку травня. Для порівняння: 19 червня озброєні формування Росії вісім разів порушили режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram