ГоловнаСуспільствоЖиття

У порушенні правил карантину викрили ще 17 київських закладів

Перевірку провели в нічний час.

У порушенні правил карантину викрили ще 17 київських закладів
Фото: hromadske.ua

У Києві на дотримання карантину перевірили ще 27 розважальних закладів, у 17 - виявили порушення. Про це в суботу повідомили в КМДА.

Перевірку провели в нічний час.

"За результатами перевірок 17 суб'єктів господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП "Порушення правил карантину людей", - йдеться в повідомленні.

За діяльність двох закладів порушили кримінальні провадження за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням) КК України.

У КМДА відзвітували, що з 14 травня в столиці перевірили 2365 об'єктів: 1020 закладів громадського харчування, 900 продовольчих магазинів, 445 салонів краси та об'єктів іншого профілю, де проводять прийом відвідувачів.

Найбільше порушень виявили в закладах харчування, зокрема, співробітники працюють без масок і рукавичок, немає 5-денного запасу засобів індивідуального захисту, працівникам не міряють температуру, недостатня кількість дезінфікувальних засобів, немає захисних екранів, відвідувачів обслуговують в закритих залах кафе, а не на літніх майданчиках.

Всього в Києві за порушення карантину склали 375 адмінпротоколів.

Нагадаємо, мобільні групи, які перевіряють дотримання правил карантину, працюють у Києві з 14 травня. До їх складу входять представники Держпродспоживслужби, районних державних адміністрацій, КП "Київблагоустрій", КП "Муніципальна охорона".

Раніше повідомлялося, що в Україні поліція склала майже 13 тис. адмінпротоколів за порушення карантину. Відкрито 169 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, наступного тижня в Україні розпочнуться посилені перевірки закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram