ГоловнаСуспільствоЖиття

Посилені перевірки громадських закладів та транспорту розпочнуться з наступного тижня

Показник захворюваності в Україні за тиждень зріс з 38 до 44 осіб на 100 тис. населення.

Посилені перевірки громадських закладів та транспорту розпочнуться з наступного тижня
Фото: Макс Требухов

Президент Володимир Зеленський анонсував посилені перевірки громадських закладів та транспорту на дотримання карантину з наступного тижня. Про це йшлося на селекторній нараді в суботу, передає Офіс глави держави.

"Якщо заклади не стежать за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то повинні нести за це відповідальність. Громадські місця повинні відповідати епідеміологічним вимогам під час карантину", - сказав Зеленський.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відзвітував президенту, що за тиждень показник захворюваності на COVID-19 зріс з 38 до 44 осіб на 100 тис. населення.

За даними МВС, за недотримання карантину накладено штрафів на 2 млн грн. Правоохоронці здійснили понад 2,5 тис. перевірок громадського транспорту, у 703 випадках виявили порушення заходів безпеки.

Раніше повідомлялося, що поліція склала майже 13 тис. адмінпротоколів за порушення карантину і відкрила 169 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, на засіданні 17 червня Кабінет Міністрів вирішив продовжити дію адаптивного карантину до 31 липня.

Пізніше прем'єр Денис Шмигаль визнав, що в Україні почалася друга хвиля епідемії коронавірусу. Він доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль за дотриманням карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram