ГоловнаСуспільствоЖиття

Степанов анонсував підвищення зарплати медикам з 1 вересня

Збільшення торкнеться не всіх.

Степанов анонсував підвищення зарплати медикам з 1 вересня
Фото: Макс Требухов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов анонсував збільшення заробітної плати з 1 вересня медичним працівникам другої та третьої ланки. Про це він повідомив під час брифінгу в суботу.

"Починаючи з 1 вересня 2020 року, буде збільшена заробітна плата наших співробітників. Це збільшення стосується і лікарів, і медичних сестер, середнього і молодшого медичного персоналу. Це збільшення стосуватиметься медичних працівників 2-ї, 3-ї ланки, які працюють у спеціалізованих, високоспеціалізованих лікарнях", - повідомив міністр.

Степанов зазначив, що заробітна плата лікарів таких медустанов збільшиться на 70% до тарифної ставки - в середньому на 3,5 тис. грн.

"Також буде збільшена на 50% від мінімальної заробітної плати в середнього медичного персоналу, у молодшого медичного персоналу - на 25% від мінімальної заробітної плати, встановленої в країні", - розповів глава МОЗ.

Також, як повідомив міністр, зміниться порядок нарахування та виплати заробітної плати для інтернів. За його словами, такі рішення ухвалили вчора на засіданні Кабміну.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні в п'ятницю також виділив 2,3 млрд гривень на доплати лікарням, фінансування яких скоротилося в результаті реформи, і підвищив тарифи на лікування інсульту та інфаркту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram