ГоловнаСуспільствоЖиття

Винуватиця ДТП у Харкові Зайцева виплатила двом постраждалим по 31,67 гривень компенсації

Усього вона повинна виплатити близько 3 млн гривень.

Винуватиця ДТП у Харкові Зайцева виплатила двом постраждалим по 31,67 гривень компенсації
Елена Зайцева
Фото: стопкадр трансляции

Винуватиця смертельної ДТП в Харкові Олена Зайцева почала виплачувати компенсації постраждалим.

Про це це розповіла адвокат потерпілих Лариса Матвєєва, передає "Укрінформ".

"Зайцева на сьогоднішній день виплатила двом постраждалим компенсацію по 31,67 гривень кожному. Є підтвердження, що вони отримали кошти, які виплачуються в рамках виконавчого провадження", - розповіла вона.

За її словами, за рішенням суду Зайцева повинна виплатити всім постраждалим близько 3 млн гривень.

"Що стосується другого засудженого за ту саму ДТП - Геннадія Дронова, який відбуває термін у Полтавській області та повинен виплатити таку ж компенсацію, то зараз відомостей про надходження виплат від нього немає", - додала адвокат.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 в центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Зайцевої та Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумській і провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, в результаті чого загинули шестеро людей - п'ятеро загинули на місці, ще одна дівчина померла в лікарні.

26 лютого 2019 суд засудив Зайцеву і Дронова до 10 років в'язниці. Їх також зобов'язали виплатити 8 млн гривень компенсації сім'ям жертв ДТП.

Зайцева відбуває покарання в "Покровському виправному центрі № 79" в Дніпропетровській області. Дронов - в "Крюківській виправній колонії № 29" в Полтавській області. Вони перебувають під арештом з жовтня-листопада 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram