ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики п'ять разів відкривали вогонь на Донбасі

З початку доби бойовики п'ять разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: EPA/UPG

З початку доби російсько-окупаційні війська п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил в фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", біля Кримського вранці противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Згодом поблизу Шумів агресор обстріляв українських захисників з мінометів калібру 82 мм. А по околицях населеного пункту Оріхове противник випустив 6 мін із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм.

Захисників Хутора Вільний протягом години обстрілювали з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм. Крім того, агресор застосував біля цього населеного пункту ручні протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

"Наші бійці негайно відреагували на всі можливі загрози з боку загарбників і змусили ворога припинити свої агресивні дії. Втрати окупантів уточнюються", - відзначили в штабі.

Під час обстрілів постраждалих не було, але під час проведення інженерної дорозвідки поблизу Новотошківського, внаслідок розриву міни були поранені двоє військовослужбовців. Їх госпіталізували. Стан їх здоров'я задовільний.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі загинув один український військовий, ще один був поранений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram