ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Харкова знову скасував перейменування проспекту Григоренка в честь Жукова

Окружний адмінсуд скасував рішення мерії від 26 лютого.

Суд Харкова знову скасував перейменування проспекту Григоренка в честь Жукова
Памятник генералу Жукову в Харькове
Фото: КП

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов обласної організації ВО "Свобода", яка вимагала визнати протиправним і скасувати лютневе рішення міськради про перейменування проспекту Петра Григоренка та присвоєння йому імені радянського маршала Георгія Жукова.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Позов задовольнити. Визнати протиправним рішення Харківської міськради від 26.02.2020 №2075 / 20", - ідеться в рішенні, оголошеному суддею Андрієм Сліденком.

На рішення суду може бути подана апеляція.

Нагадаємо, 26 лютого Харківська міськрада вкотре підтримала присвоєння проспекту Петра Григоренка імені маршала Жукова.

Уперше міськрада підтримала перейменування в червні 2019 року. Тоді активісти і представники декількох політсил оскаржили це рішення. Через два місяці Харківський окружний адмінсуд скасував присвоєння проспекту імені маршала Жукова. Мерія оскаржила вердикт у другій інстанції. Але і Другий апеляційний адміністративний суд не підтримав перейменування.

Тоді чиновники запустили громадське обговорення, в якому, за їхніми даними, за Жукова висловилися понад 11 тисяч осіб. Після цього рішення винесли на сесію.

Сучасний проспект Петра Григоренка виник при забудові житлового масиву Селекційна Станція і з кінця 1960-х називався Стадіонна вулиця. У 1983 році її перейменували в вул. 60-річчя СРСР, у 1990-му рішенням виконкому - в просп. Маршала Жукова, а 17 травня 2016 року рішенням губернатора області Ігоря Райніна на підставі закону про декомунізацію - в проспект Петра Григоренка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram