ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі збільшилося до 14

Один військовий загинув, двоє поранені.

Число обстрілів на Донбасі збільшилося до 14
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російсько-окупаційні війська 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі й обстріляли позиції ЗСУ з мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Оріхового ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил, використовуючи міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Захисників Кримського агресор обстріляв з мінометів калібру 120 мм, а неподалік Шумів використовував стрілецьку зброю. Поблизу Луганського російські окупанти порушили режим припинення вогню, застосувавши автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

"Для придушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння і чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною. Після чого загарбники припинили свою активність", - сказано в повідомленні.

У районі відповідальності угруповання "Схід" по захисниках Опитного російські найманці вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. Захисників Водяного ворог обстріляв з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів. Поблизу Харчовика загарбники застосували міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

По захисниках Авдіївки ворог відкривав вогонь з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а захисників Попасної обстріляв ворожий снайпер. Також на підступах до Новотроїцького, Пісків і Невельського агресор застосував міномети різних систем.

"На жаль, у результаті ворожих обстрілів один наш захисник загинув, один поранений і ще один воїн отримав бойову травму. Командування Об'єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя, а пораненому і травмованому воїнам бажає якнайшвидшого одужання", - наголошено в повідомленні.

З початку поточної доби нового обстрілу не зафіксовано.

Нагадаємо, в середу бойовики тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті загинув український військовослужбовець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram