ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі російські найманці відкривали вогонь 9 разів, травмовано українського захисника

По Новозванівці стріляли з артилерії, яку розмістили в житлових кварталах Алмазного.

На Донбасі російські найманці відкривали вогонь 9 разів, травмовано українського захисника
Фото: Макс Левин

За 16 червня озброєні формування Росії дев'ять разів відкривали вогонь на Донбасі. Унаслідок ворожих обстрілів один український військовий отримав бойове травмування, повідомили в пресслужбі Міноборони України.

Поруч із Новозванівкою окупаційні війська застосовували артилерійські системи 122-го калібру. Артилерію вони розмістили на західній околиці Алмазного, поруч із будинками мирних жителів.

Біля Кримського двічі стріляли з мінометів калібру 120 мм і озброєння бойових машин піхоти. Неподалік Новоалександрівки противник застосовував міномети калібру 82 мм, поруч з Оріховим – автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

По захисниках Авдіївки збройні формування Росії двічі стріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Захисників Мар'їнки обстріляли з великокаліберних кулеметів і снайперської зброї.

Поруч із Пищевиком застосовували міномети калібру 82 мм, станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

За даними української розвідки, був знищений один окупант.

З почала 17 червня противник відкривав вогонь двічі – з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів по околицях Оріхового і гранатометів різних систем і стрілецької зброї по Луганському.

Нагадаємо, що 15 червня незаконні збройні формування Росії на Донбасі обстріляли житлові квартали Авдіївки, у результаті чого отримала поранення мирна мешканка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram