ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики сьому добу блокують роботу КПВВ "Мар'їнка", - штаб ООС

Невідкладні соціально-побутові проблеми людей окупантами вперто ігноруються.

Бойовики сьому добу блокують роботу КПВВ "Мар'їнка", - штаб ООС
Фото: facebook.com/UNHumanRightsUkraine

Окупанти продовжують саботувати роботу контрольно-пропускних пунктів на Донбасі. Сьому добу поспіль російські війська та їхні маріонеткові адміністрації не пропускають цивільних осіб у Донецькій області перетнути лінію розмежування в будь-яку зі сторін.

Про це інформує пресцентр ООС.

"КПВВ "Мар'їнка" з вини окупантів, які блокують всі спроби громадян дістатися до рідного дому, досі не функціонує", - йдеться в повідомленні.

У Луганській області КПВВ "Станиця Луганська" здійснює пропуск громадян з перебоями. Вчора російські найманці повністю заблокували роботу цього пішохідного переходу не пропускаючи людей ні до підконтрольної уряду території України, ні в зворотному напрямку.

Сьогодні, 16 червня, контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" працював з 7.00 до 18.00. За цей час лінію розмежування в обидві сторони перетнули 155 громадян. Ще 2 людей окупанти не пропустили на непідконтрольну українській владі частину Донбасу.

"Жодної гарантії успішного перетину лінії розмежування немає, тому що загарбники під час надання дозволу на перетин лінії розмежування керуються "списками бажаних осіб". Спроби вільного переміщення людей в обох напрямках час від часу блокуються російськими найманцями", - зазначають у штабі.

Зокрема, починаючи з 10 червня через контрольний пункт "Станиця Луганська" окупанти не пропустили 30 осіб. Водночас охочих перетнути лінію розмежування були сотні людей. Невідкладні соціально-побутові проблеми людей вперто ігноруються окупантами.

Нагадаємо, КПВВ на Донбасі були закриті ще в березні у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Два пункти пропуску на лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях відновили роботу 10 червня. До 13 червня бойовики не пропустили на підконтрольну українському уряду територію жодної людини.

Також повідомлялося, що на пункті пропуску "Мар'їнка" помер чоловік, який не зміг потрапити додому в Донецьк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram