ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики третю добу блокують роботу пропускних пунктів

12 червня окупанти не випустили на підконтрольну Україні територію жодної людини.

Бойовики третю добу блокують роботу пропускних пунктів
Фото: facebook.com/pressjfo.news/photo

Окупанти продовжують блокувати роботу контрольно-пропускних пунктів "Мар'їнка" і "Станиця Луганська", не пропускаючи цивільних осіб, що намагаються потрапити на підконтрольну українському уряду територію Донецької та Луганської областей.

Відповідні дії бойовиків фіксують третю добу поспіль - з 10 червня.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Сьогодні, 12 червня, збройні формування Російської Федерації не випустили з окупованої частини Донбасу жодного громадянина України, які намагалися потрапити на підконтрольні уряду території", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що, незважаючи на численні звернення громадян, українські прикордонники належним чином оформили і пропустили на тимчасово окуповану територію Донбасу 5 осіб з КПВВ "Станиця Луганська" і 1 автомобіль і 1 людину за КПВВ "Мар'їнка". Однак російські найманці блокували їх спроби перетнути лінію розмежування.

"Прочекавши марно кілька годин перед протитанковими загородженнями агресора, люди отримали відмову", - відзначили в пресцентрі штабу.

Також в штабі додали, що вже більш як добу перед блокпостом противника перебувають на легковому автомобілі 2 людини, яких в четвер представники Державної прикордонної служби пропустили на непідконтрольну уряду України територію.

Раніше Місія ООН з прав людини повідомила, що в ніч на 12 червня на КПВВ "Мар'їнка "помер чоловік, який не зміг потрапити додому в Донецьк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram