ГоловнаСуспільствоПодії

На КПВВ "Мар'їнка" помер чоловік, який не зміг потрапити додому в Донецьк

Бойовики продовжують блокувати роботу КПВВ на Донбасі.

На КПВВ "Мар'їнка" помер чоловік, який не зміг потрапити додому в Донецьк
Фото: facebook.com/UNHumanRightsUkraine

У ніч на 12 червня біля контрольного пункту виїзду-в'їзду у Мар'їнці помер чоловік 1961 року народження.

Про це повідомляє Моніторингова місія ООН з прав людини.

Повідомляється, що чоловік провів кілька місяців у різних закладах охорони здоров'я і намагався знову возз'єднатися зі своєю сім'єю в окупованому Донецьку. З 10 червня, після того, як уряд відновив роботу КПВВ, чоловік чекав можливості перетнути лінію зіткнення. Однак КПВВ з боку окупованих територій не працювали.

Увечері 11 червня йому стало погано, і його доставили в лікарню на кареті швидкої допомоги. Незабаром він повернувся на автобусну зупинку біля КПВВ з надією наступного дня потрапити на контрольовану "ДНР" територію. Через кілька годин чоловік помер від серцевого нападу.

"Ця трагічна смерть є ще одним нагадуванням про нагальну необхідність дозволити цивільним особам з надзвичайними гуманітарними потребами перетинати лінію зіткнення, поки не будуть зняті обмеження з пересування, пов'язані з COVID-19. Ми закликаємо всі залучені сторони по обидві сторони лінії зіткнення сприяти її перетину з гуманітарних підстав. Це було неможливо протягом останніх трьох місяців, і тисячі цивільних осіб постраждали через це", - наголошується в повідомленні.

Також в Місії ООН з прав людини закликали всі залучені сторони узгодити поетапний підхід до повного відновлення зв'язків відповідно до рекомендацій ВООЗ, а також узгодити цей підхід по обидві сторони лінії зіткнення і чітко повідомити про це людям.

Напередодні повідомлялося, що бойовики продовжують блокувати роботу КПВВ на Донбасі.

10 червня в пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил заявили про часткове відновлення пропуску осіб і транспортних засобів через лінію розмежування в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на Донбасі, час роботи обмежено з 11:00 до 14:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram