ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 16 разів відкривали вогонь на Донбасі

Поранено трьох військових.

За добу бойовики 16 разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російсько-окупаційні війська 16 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі. У результаті двоє військовослужбовців отримали поранення, ще один був травмований.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Мар'їнки ворог тричі, впродовж доби, обстрілював опорні пункти Об’єднаних сил, використовуючи міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Два обстріли з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї зафіксовано в Новомихайлівці. Поруч із Гнутовим російські найманці застосували міномети калібру 82 мм.

Неподалік Новотроїцького вони порушили режим припинення вогню застосуванням ручних і станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, а українських захисників Чермалика обстріляли зі снайперської зброї. Проти захисників Павлополя використали БПЛА для скидання гранатометного пострілу, а також міномети калібру 82 мм, автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

У районі відповідальності угруповання "Північ" по українським оборонним укріпленням неподалік Оріхового збройні формування РФ двічі вели вогонь із мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції в Хуторі Вільному були обстріляні з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів. Поблизу Кримського агресор застосував озброєння БМП, автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також на підступах до Новоолександрівки й Луганського російські найманці вели вогонь із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

З початку цієї доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів обстріляли українські опорні пункти недалеко від Луганського.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" по позиціях ООС біля Верхньоторецького російські найманці застосували гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Нагадаємо, 11 червня окупанти скинули гранату з безпілотника біля Павлополя, у результаті чого був поранений український військовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram