ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція збільшує кількість TruCAM на автодорогах

Усього на дорогах України буде працювати 115 приладів, а вимірювання - проводитися на 209 ділянках.

Поліція збільшує кількість TruCAM на автодорогах
Фото: Kurs.if

З 12 червня на автомобільних дорогах України збільшиться кількість ділянок, де будуть використовуватися прилади для фіксації швидкісного режиму TruCAM.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

"Аналіз міжнародної практики з вимірювання швидкості показує, що більша ефективність в контролі за швидкістю руху досягається тільки в поєднанні методів вимірювання. Поряд зі стаціонарними приладами, застосовуються мобільні. Вже завтра, 12 червня, збільшуємо кількість ділянок, де будуть здійснюватися такі вимірювання", - йдеться в повідомленні.

Так на дорогах з'являться 24 нових ділянки, також буде збільшено кількість приладів на семи ділянках, де вони вже розміщені.

Усього на дорогах України буде працювати 115 приладів TruCAM, а вимірювання будуть проводитися на 209 ділянках.

"Нагадуємо про підходи, згідно з якими ми здійснюємо фіксацію: на сайті і в соцмережах публікуємо карту, де позначені ділянки, на яких вимірюється швидкість; на дорозі встановлені відповідні знаки, які попереджають про фото- і відеофіксацію порушень; в місцях фіксації порушень стоїть службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками", - додали в поліції.

Нагадаємо, американські радари TruCam отримали відповідний експертний висновок Держслужби зв'язку та захисту інформації України, що дійсний до 2021 року. Вони мають лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працюють до 15 годин без підзарядки. TruCam мають карту пам'яті на 16 тис. відеороликів або 40 тис. Фото та здатні робити до трьох фото в секунду. Радари мають два режими - автоматичний і ручний - і обладнані GPS-датчиком.

Радари TruCAM почали працювати на дорогах 8 жовтня минулого року в тестовому режимі і 15 жовтня - в повноцінному. У перший день використання TruCAM було зафіксовано понад 200 порушень швидкісного режиму. А за неповний місяць використання TruCAM - 8 тис. порушень швидкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram