ГоловнаСуспільствоЖиття

Голові харківського районного суду оголосили підозру

Вона неправомірно позбавила чоловіка волі.

Голові харківського районного суду оголосили підозру
Фото: dbr.gov.ua

Керівнику одного з районних судів Харківської області повідомили про підозру в прийнятті свідомо неправосудного судового рішення, вчиненого в особистих інтересах, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу).

Про це повідомляють на сайті Держбюро розслідувань.

"За даними слідства, в 2016 році, під час відкритого судового засідання кримінальної справи суддя безпідставно заборонила громадянину фіксувати процес на відео. Після чого без відповідних причин суддя розпорядилася викликати співробітників поліції, які вивели громадянина з залу суду, потім на нього склали адмінпротокол..

Того ж дня автоматизованою системою документообігу розгляд справи про адміністративне правопорушення було визначено тій самій судді.

Фото: ДБР

Під час розгляду справи, незважаючи на заперечення громадянином своєї провини, суддя не взяла до уваги передбачених законом заходів, необхідних для з'ясування всіх обставин справи, а також  не забезпечила право на захист і повне фіксування процесу.

"За мотивами помсти чоловікові за його дії під час розгляду кримінальної справи суддя визнала громадянина винним у вчиненні злісної непокори поліцейському і наклала на нього стягнення у вигляді адміністративного арешту терміном на 15 днів. У результаті неправосудної постанови потерпілий був позбавлений волі на 9 діб, постановою апеляційного суду Харківської області - звільнений, а матеріали справи повернуто в поліцію.

У лютому 2017 року провадження про притягнення громадянина до адмінвідповідальності було закрито в зв'язку з відсутністю в його діях складу правопорушення.

У разі доведення провини підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого в місті Полтаві.

Нагадаємо, раніше ДБР повідомило про підозру суддю з Баришівки, яка призупинила ліцензію SkyUp.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram