ГоловнаСуспільствоВійна

Казанський розповів про перше засідання ТКГ за участю представників ОРДЛО

Переселенцям заявили, що вони були обрані непрозоро і не є представниками Донбасу.

Казанський розповів про перше засідання ТКГ за участю представників ОРДЛО
Фото: v-variant.com.ua

У першому засіданні Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу з представниками ОРДЛО, крім української делегації, брали участь модератори з ОБСЄ Хайді Грау і П'єр Морель, представник РФ Борис Гризлов і так звані представники окремих районів Донецької та Луганської областей від Росії.

Їх, як і переселенців, було четверо - по двоє від Донецької і Луганської областей. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст і представник ОРДО Денис Казанський.

"Як уже стало зрозуміло, російська сторона завжди поводиться однаково. Представник РФ обов'язково спізнюється хвилин на 30-40, а коли включається, то намагається максимально уникати діалогу та майже не бере в ньому участі. Такою поведінкою росіяни демонструють, що нібито не є стороною конфлікту, але виглядає відверто смішно", - зазначив він.

Казанський додав, що представниками ОРДО з російської сторони є Наталія Ніконорова і Наталія Михайлова. За його словами, вони поводилися "доволі коректно".

"А ось луганчани Мірошник і Дейнего знову волали, хамили, перебивали модераторів і намагалися довести, що переселенці не мають права представляти Донецьк і Луганськ", - пояснив Казанський.

Він повідомив, що на адресу переселенців звучали претензії, що вони були обрані непрозоро і не є представниками Донбасу.

"При цьому це говорили люди, які захопили владу силою, репресіями вигнали з Донецька і Луганська всіх неугодних, і також не представляють жителів Донбасу. На ці обставини ми і вказали у відповідь на всі претензії", - повідомив Казанський.

Гризлов заявив, що Київ вирішив обговорювати комплекс заходів з виконання Мінських угод з "колишніми жителями Донбасу".

Під час обговорення в гуманітарній підгрупі порушувалося питання викрадення в Донецьку мешканки Євросоюзу Євгенії Йепес-Веньєси. Представники ОРДЛО з російської сторони заявили, що не знають, де вона і хто її заарештував.

"Тобто або брешуть, або в них там повне Сомалі, в якому вони самі нічого не розуміють", - зазначив Денис Казанський.

Нагадаємо, що починаючи з 9 червня українську делегацію в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу консультують представники ОРДЛО - журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш від Донецької області, голова Міжнародної громадської організації "Луганське земляцтво" Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер - від Луганської.

В Офісі президента повідомили, що вони братимуть участь у роботі ТКГ на постійній основі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram