ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти заблокували пропуск громадян через лінію розмежування на Донбасі

Вони відмовилися пропускати і авто, і пішоходів.

Окупанти заблокували пропуск громадян через лінію розмежування на Донбасі
Фото: dpsu.gov.ua

На КПВВ "Станиця Луганська" й "Мар'їнка" ніхто з громадян не зміг перетнути лінію розмежування з окупованих Донбасом через блокування гуманітарних коридорів окупаційними військами. Про це повідомив пресофіцер Державної прикордонної служби України в складі Об'єднаних сил Ігор Лизогуб, пише "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що бажаючі перетнути лінію розмежування почали прибувати до КПВВ уже близько 6 години ранку, й о 11 годині, як було заплановано, прикордонники зі складу Об'єднаних сил почали пропуск осіб.

"Так, на тимчасово окуповану територію в КПВВ "Мар'їнка" була пропущена одна особа на автомобілі, однак через деякий час його повернули незаконні збройні формування без пояснення причин. На КПВВ "Станиця Луганська" на тимчасово окуповану територію пройшли 6 громадян, у яких були суттєві соціально-гуманітарні причини для перетину лінії розмежування, тому їх пропустили найперше. Вони зупинилися перед блок-постом бойовиків, де найманці встановили протитанкові огорожі, люди там очікували тривалий час, проте все-таки їх повернули на контрольовану територію", – пояснив Лизогуб.

За його словами, до КПВВ "Станиця Луганська" прибули орієнтовно 100 осіб, до КПВВ "Мар'їнка" – 55 авто і 100 пішоходів.

Нагадаємо, що з 11 ранку 10 червня відкрилися два пункти пропуску на лінії розмежування – "Мар'їнка" і "Станиця Луганська". Вони працюють три години на день – до 14:00.

Для перетину лінії розмежування необхідно буде дати письмову згоду на обов'язкову самоізоляцію за допомогою програми "Дій вдома" або в обсерваціях.

КПВВ на Донбасі були закриті ще в березні через пандемію коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram