ГоловнаСуспільствоВійна

МВС пропонує реєструвати нові автомобілі, не виходячи з автосалону

Такий експеримент передбачається провести протягом двох років.

МВС пропонує реєструвати нові автомобілі, не виходячи з автосалону
Фото: sia-motorshow.com.ua

Міністерство внутрішніх справ пропонує протягом двох років провести експеримент з надання можливості реєстрації нових транспортних засобів їх покупцями.

Відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів опубліковано на сайті МВС.

Його автори вважають, що це дозволить покупцям нових транспортних засобів отримати документи реєстрації на них і номерні знаки безпосередньо в автосалоні.

Автодилери, які хочуть взяти участь в експерименті, повинні укласти угоду про організацію співробітництва з Головним сервісним центром МВС.

"Проєкт постанови розроблено з метою оптимізації, доступності і спрощення отримання послуги з державної реєстрації нових автомобілів, автобусів, мотоциклів і мопедів усіх типів, марок і моделей, самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, причепів і напівпричепів до них, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів (далі - транспортні засоби) за участю виробників, дистриб'юторів та уповноважених дилерів, що їх реалізують", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, за два місяці карантину українці були змушені відкладати покупки і продаж авто через карантин, оскільки робота Сервісних центрів була припинена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram