ГоловнаСуспільствоПодії

У Печерському районі Києва знищили частину мозаїчного панно на фасаді будинку

Місцеві підприємці вирішили розширити вхід в будівлю.

У Печерському районі Києва на фасаді будинку знищили частину мозаїчного панно 1960–70-х років, щоби розширити вхід у будівлю. Про це пише "Хмарочос", посилаючись на депутата Київради Ярослава Діденка.

Спочатку до стіни будинку на бульварі Лесі Українки, 28 прибудували тимчасову конструкцію, яка затуляла мозаїку. Після цього місцеві підприємці розширили вхід у будівлю, знищивши тим самим частину мозаїки.

Фото: Ярослав Діденко

У коментарях до посту Діденка в Facebook місцеві жителі опублікували фото фасаду після розширення входу.

Фото: Мар'яна Гольберг

Мешканка будинку Мар'яна Гольдберг написала, що всередині будівлі знаходиться сервіс друку й салон краси.

"Кажуть, вони вирішили вхідний отвір собі розширювати на кілька метрів. Тобто мало того, що знищують культурну спадщину, так ще й невідомо, які наслідки для конструкції будинку", – зазначила вона.

Фото: Юлія Туровець
На будинку розміщувалася серія мозаїчних панно 1969–70-х років на тему науки й карпатських пасторалей – "Чабан", "Павич", "Вівці", "Полонина", "Науковець", "Космос", "Підводний світ".

Повідомляється також, що рік тому в сусідньому будинку на бульварі Лесі Українки, 24 мозаїка була закрита прибудовою ресторану.

Нагадаємо, що в серпні 2019 у Львові на території колишнього заводу "Кінескоп" (вул. Героїв УПА, 73) знищили мозаїку. 5 червня 2019 року виконавчий комітет Львівської міської ради дав дозвіл на будівництво на території заводу офісних будівель. 1 серпня з'явилося повідомлення, що мозаїка знищена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram