ГоловнаСуспільствоЖиття

На заводі "Електроважмаш" у Харкові проводять обшук у справі про розтрату держмайна

Йдеться про укладення завідомо збиткових операцій у 2019-2020 роках.

На заводі "Електроважмаш" у Харкові проводять обшук у справі про розтрату держмайна
Фото: khar.gp.gov.ua

У приміщеннях державного підприємства "Завод "Електроважмаш" у Харкові проводять обшуки.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Харківської області.

"Обшуки проводяться під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №3 у рамках кримінального провадження за фактом розтрати у великих розмірах майна державного підприємства "Завод "Електроважмаш" за ч. 4 ст. 191 КК України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив прокурор області Олександр Фільчаков, установлено, що протягом 2019-2020 рр. посадовими особами підприємства за відсутності контролю за забезпеченням прибутковості з боку його керівника укладено низку завідомо збиткових операцій.

"Під виглядом договірних відносин з англійською фірмою постачання агрегатів і запчастин для тепловозів в обхід санкцій відбувалося безпосередньо з ДП "Завод "Електроважмаш" на Брянський машинобудівний завод, який є найбільшим виробником маневрових і магістральних тепловозів у Російській Федерації. Всі розрахунки проводилися в російських рублях. При цьому продукція ДП, яке і так у вкрай скрутному фінансовому становищі, реалізовувалася за вартістю, значно нижчою від фактичної собівартості", - розповів прокурор.

Фото: khar.gp.gov.ua

Нагадаємо, в березні п'ятьох посадових осіб ДП "Електроважмаш" викрили в організації корупційної схеми, через яку підприємству було завдано збитків на 13,7 млн гривень. Йдеться про двох заступників директора заводу "Електроважмаш", начальника управління цього підприємства, кінцевого бенефіціара чеської компанії і директора чеської компанії.

Повідомляли, що це вже третя корупційна схема на підприємстві.

11 травня НАБУ і САП завершили слідство в цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram