ГоловнаЕкономікаДержава

НАБУ і САП завершили слідство у справі про заподіяння "Електроважмашу" 13,7 млн грн збитків

Після ознайомлення з матеріалами справи обвинувальний акт спрямують до Вищого антикорупційного суду.

НАБУ і САП завершили слідство у справі про заподіяння "Електроважмашу" 13,7 млн грн збитків
Харьковский завод "Электротяжмаш"
Фото: objectiv.tv

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у справі про заподіяння 13,7 млн грн збитків державному підприємству "Електроважмаш".

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

"Сьогодні матеріали справи відкрито всім підозрюваним у справі - двом заступникам директора ДП "Завод "Електроважмаш", начальнику управління "Заводу "Електроважмаш", кінцевому бенефіціару - чеській компанії - учасниці схеми, а також директору чеської компанії-учасниці і їх захисникам", - йдеться в повідомленні.

Після ознайомлення з матеріалами справи обвинувальний акт буде направлено до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

За даними досудового розслідування, у 2017 році посадові особи "Електроважмашу" за посередництва підконтрольної їм компанії, зареєстрованої в Празі (Чехія), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки (Литовська Республіка). Але як встановило слідство, запчастини, які "Електроважмаш" продав чеській компанії за 600,3 тис.євро, були потім продані литовській компанії майже вдвічі дорожче - за 1млн 220 тис.євро. У результаті "Електроважмаш" недоотримав 13,7 млн грн.

Двом заступникам директора та начальнику управління ДП "Завод "Електроважмаш" (Харків), а також кінцевому бенефіціару і директору чеської компанії оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).

21 березня суд обрав як запобіжний захід заступнику директора заводу і начальнику управління "Заводу "Електроважмаш" утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення 1 млн гривень застави. Бенефіціара чеської компанії, що брала участь у схемі, узято під варту з можливістю внесення застави 8 млн 408 тис. грн. А заступника директора "Електроважмашу" з виробництва взято під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, в жовтні 2019 Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства передало на приватизацію харківський завод "Електроважмаш".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram