ГоловнаЕкономікаБізнес

Мерія Києва назвала вимоги до роботи перукарень та літніх майданчиків ресторанів після карантину

Клієнти мають бути в масках і дотримуватися дистанції.

Мерія Києва назвала вимоги до роботи перукарень та літніх майданчиків ресторанів після карантину
Фото: EPA/UPG

Київська мерія оприлюднила вимоги до роботи перукарень та літніх майданчиків ресторанів, які наступного тижня відновлять роботу після карантину.

Про це йдеться на сайті Київміськадміністрації.

Згідно із затвердженими правилами, ресторани мають забезпечити відстань не менше ніж 1,5 метра між сусідніми столиками. Заборонено саджати за один столик більше ніж дві особи (крім дітей до 14 років).

Замовлення мають прийматися і видаватися дистанційно через спеціальне вікно або вхідні двері закладу. Офіціант може приймати або видавати замовлення тільки за умови дотримання відстані щонайменше 1,5 метра між ним і клієнтом.

Місце видачі замовлень і розрахунку має бути обладнано столиком або поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом - і таким чином, щоб виключити вхід відвідувачів всередину закладу. Також повинна бути забезпечена можливість безготівкового розрахунку.

Меню має бути розміщено для ознайомлення поруч з місцем прийняття/видачі замовлень без можливості його видачі клієнтам.

У перукарнях і салонах красии теж необхідно дотримуватися дистанції - щонайменше 3 метрів, якщо робочі місця розташовані паралельно, або 1,8 метра при розташуванні робочих місць по осі.

На перукарі повинні бути маска і одноразові рукавички. Їх необхідно регулярно міняти.

Дезінфекційні заходи мають проводити кожні дві години робочого часу. Дезінфекцію контактних поверхонь та інструментів багаторазового використання потрібно проводити після кожного клієнта або (у разі відсутності відвідувачів) кожні дві години.

Також закладам необхідно дотримуватися загальних протиепідемічних вимог і дезінфекційних заходів: щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація централізованого збору використаних масок, рукавичок, серветок і їх утилізації тощо.

На входах повинен відбуватися санітарний контроль для відвідувачів, щоб не допускати осіб з ознаками ГРВІ. Клієнти повинні бути в масках і чекати своєї черги за межами приміщень. Установи повинні забезпечити маркування відстані в 1,5 м для відвідувачів, які очікують своєї черги. Всередину допускаються люди з розрахунку не більше ніж одна людина на 10 кв. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram