ГоловнаЕкономікаФінанси

Отримати $5 млрд від МВФ за програмою stand-by легше, ніж за EFF, - Рашкован

МВФ ухвалив рішення змінити програму.

Отримати $5 млрд від МВФ за програмою stand-by легше, ніж за EFF, - Рашкован
Фото: Юлия Березовская / НБУ

Отримати 5 млрд доларів США від Міжнародного валютного фонду у 2020-21 роках за програмою stand-by легше, ніж за програмою EFF.

Про це заявив представник України в МВФ Владислав Рашкован.

"У рамках нової програми stand-by ми обговорюємо протягом наступних 18 місяців отримання тих самих $5 млрд від МВФ... Більше того, як я сказав, умови отримання цих коштів протягом 2020-2021 років легші, ніж отримання тих самих $5 млрд в рамках програми EFF, оскільки не вимагає "титанічних" зусиль з просування структурних реформ", - написав Рашкован у фейсбуці

За його словами, МВФ ухвалив рішення змінити програму для багатьох урядів, оскільки керівники фонду розуміють, що країнам дуже складно планувати структурні реформи на кілька років вперед.

"Це проблема для багатьох урядів, не тільки для уряду Дениса Шмигаля. І рішення зміни програм не є специфічним рішенням Фонду для України - поки що загалом це позиція Фонду в багатьох країнах. Вона може змінитися, але за останні 2 місяці МВФ не затвердив жодної нової програми EFF", - пояснив представник України в МВФ.

Нагадаємо, МВФ змінив протокол співпраці з Україною. Київ співпрацюватиме з фондом не за трирічною програмою розширеного фінансування EFF, а за 18-місячною програмою stand by.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram