ГоловнаЕкономікаБізнес

Чистий дохід "Дарниці" від реалізації продукції в 2019 році становив 3,312 млрд грн

Чистий прибуток зріс на 30%.

Чистий дохід "Дарниці" від реалізації продукції в 2019 році становив 3,312 млрд грн

Фармацевтична компанія "Дарниця" у 2019 році отримала чистий дохід від реалізації продукції в розмірі 3,312 млрд грн, на 10,3% більше ніж у 2018 році. Про це йдеться у фінансовому звіті компанії, повідомляють Українські новини".

Згідно з документом, чистий прибуток зріс на 30%. Податок на прибуток "Дарниці" за 2019 рік становив 120,6 млн грн.

Голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків зазначив, що близько 10% доходу "Дарниця" спрямувала у проєкти з цифрового перетворення компанії і розробку нових лікарських засобів. У компанії нагадують, що за останні 5 років "Дарниця" випустила понад 40 нових препаратів, в розробку яких інвестувала 35,3 млн євро. Всього за останнє десятиліття "Дарниця" скерувала на дослідження і розробки 200 млн євро.

У компанії також нагадали, що в 2019 році "Дарниця" почала процес масштабної трансформації: провела ребрендинг та визначила нову філософію бізнесу, цінності та стратегічні цілі, а саме - побудову міжнародного фармацевтичного бренду, забезпечення лідерства у виробництві комплексних генериків та діджиталізацію 100% бізнес-процесів.

"Розвиваючи наше продуктове портфоліо, ми дотримуємося обраної стратегії - фокусування на лікуванні найпоширеніших в Україні захворювань. У кооперації з міжнародними компаніями, а також завдяки власним дослідженням, ми розробляємо нові медикаменти. На сьогодні в нашому портфелі є понад 60 препаратів, які перебувають на різних етапах розробки. Їх ми плануємо зареєструвати до 2023 року. На дослідження і розробку нових продуктів "Дарниця" щорічно спрямовує понад 40% від загального обсягу інвестицій", - наголосив Шимків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Fitch Solutions віднесла український фармринок до категорії high-reward markets, тобто ринків з високим потенціалом, завдяки розширенню доступу населення до медицини. Крім того, українська фармацевтика увійшла до топ-5 галузей за інтенсивністю інвестицій.

Фармацевтична компанія "Дарниця" заснована в 1930 році. З 1998 року є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Частка "Дарниці" в 2019 році становила 13,76%. Продуктовий портфель компанії містить близько 280 найменувань готових лікарських засобів. Стратегічні напрями розвитку портфеля - кардіологія, неврологія та вирішення проблем болю. Бенефіціари компанії "Дарниця" - сім'я Загорій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram