ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

"Дарниця" і Zagoriy Foundation передають апарати вентиляції легенів Київській лікарні швидкої допомоги

Устаткування Vela виробництва компанії Viasys (США) призначено для забезпечення штучної вентиляції легень хворим, які перебувають у важкому і критичному стані

"Дарниця" і Zagoriy Foundation передають апарати вентиляції легенів Київській лікарні швидкої допомоги

Фармацевтична компанія «Дарниця» і благодійний фонд Zagoriy Foundation передають три апарати штучної вентиляції легенів Київській міській клінічній лікарні швидкої допомоги.

Як зазначає пресслужба компанії «Дарниця», пандемія коронавірусу COVID-19 швидко поширюється по Європі, і країни стикаються з тим, що значна кількість пацієнтів потребує реанімації, а медичні установи не завжди укомплектовані достатньою кількістю апаратів штучної вентиляції легенів.

Обладнання Vela виробництва компанії Viasys (США) призначене для забезпечення штучної вентиляції легень хворим, що перебувають у тяжкому та критичному стані.

«Ми взяли до уваги досвід інших країн у боротьбі з епідемією і діємо на випередження. Новий вірус COVID-19 призводить до швидкого переповнення реанімацій та лікарень в країнах, де фіксується пік епідемії. За таких умов кожен апарат штучної вентиляції легень у медичних закладах України – це врятовані життя», - наводить прес-служба слова Дмитра Шимківа, голови ради директорів Darnitsa Group.

У свою чергу, директорка фонду Zagoriy Foundation Євгенія Мазуренко зазначила: «Апарати для забезпечення штучної вентиляції легень, допоможуть лікарям рятувати життя. Незалежно від своєї стратегії благодійні фонди мають реагувати на запити, з якими стикається світ. Протистояння епідемії COVID-19 наразі – найактуальніший запит».

Фармацевтична компанія «Дарниця» заснована у 1930 році. З 1998 року є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Частка «Дарниці» у 2019 році склала 13,76%. Продуктовий портфель компанії включає близько 280 найменувань готових лікарських засобів. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія і вирішення проблем болю. Продукція Дарниці експортується до 16 країн світу. Чистий дохід компанії у 2016-2018 рр. щорічно зростає в середньому на 18,6%. Чистий прибуток у цьому ж періоді зростав у середньому на 15,7% у рік. Бенефіціарами фармацевтичної компанії «Дарниця» є родина Загорій.

Zagoriy Foundation — родинний благодійний фонд, який засновано у 2015 році Глібом, Катериною та Володимиром Загоріями для системної реалізації благодійних проектів. Пріоритети Фонду — розвиток культури благодійності, а також сприяння утвердженню культури меценатства та філантропії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram