ГоловнаСвіт

У Сеулі закрили клуби і бари через новий спалах COVID-19

Від одного інфікованого заразилися декілька десятків осіб.

У Сеулі закрили клуби і бари через новий спалах COVID-19
Фото: EPA/UPG

Мерія Сеула у суботу розпорядилася закрити усі клуби і бари у місті через новий спалах коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомляє інформаційне агентство Yonhap, профілактичні заходи були вжиті після того, як за останню добу у Південній Кореї були виявлені 18 нових випадків захворювання, 17 з яких заразилися від однієї і тієї ж людини. Це 29-річний чоловік, який на минулих вихідних відвідав п'ять клубів і барів у сеульском районі Ітевон.

Корейські епідеміологи відстежили щонайменше 27 випадків зараження у Сеулі, пов'язаних з цією людиною, і ще 13 в інших регіонах країни. Однак органи охорони здоров'я побоюються подальшого спалаху, тому що з хворим могли контактувати щонайменше 1500 осіб.

Мерія Сеула закликала усіх, хто відвідував клуби в Ітевоні з 29 квітня по 6 травня, здати тест на коронавірус і не виходити з дому, щоб запобігти подальшому поширенню інфекції.

Нагадаємо, що Південна Корея вважається однією з найуспішніших країн щодо стримування коронавірусу. Її стратегія боротьби з епідемією включає в себе ізоляцію заражених, активне відстеження їх контактів, регулярну оцінку ситуації і масове тестування.

У Південній Кореї заразилося менше людей, ніж в Україні, - усього 10,8 тис. осіб, з яких 256 померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram