ГоловнаСвіт

Єврокомісія сприяє затриманню заборони на в'їзд в ЄС до 15 липня

Рекомендація адресована 30 країнам.

Єврокомісія сприяє затриманню заборони на в'їзд в ЄС до 15 липня
Фото: energynews.com.ua

Єврокомісія рекомендувала країнам Шенгенської зони продовжити тимчасові обмеження на в'їзд в ЄС з третіх країн на 30 днів, до 15 червня.

Відповідну рекомендацію Єврокомісія опублікувала в п'ятницю, 8 травня, передає Deutsche Welle.

"Хоча деякі держави ЄС та асоційовані з Шенгенською зоною країни почали вживати підготовчі кроки з ослаблення заходів боротьби з поширенням пандемії, ситуація як в Європі, так і в світі залишається нестійкою", - заявили в Єврокомісії.

Відзначається, що через це країнам об'єднання слід продовжити обмеження на в'їзд на зовнішніх кордонах. Як відомо, раніше Єврокомісія рекомендувала починати відкриття з внутрішніх кордонів ЄС, і лише після цього переходити до зовнішніх. Ця рада залишається чинною, уточнили в Брюсселі.

"Обмеження на вільне пересування і контроль на внутрішніх кордонах слід знімати поступово, перш ніж ми знімемо обмеження на зовнішніх кордонах і гарантуємо в'їзд в ЄС для нерезидентів, а також для подорожей, які не є необхідними", - заявила єврокомісар з питань внутрішніх справ Ільва Йоханссон.

Ця рекомендація адресована 30 країнам. Йдеться про 26 членів Шенгенської зони, а також про чотири асоційовані з нею країни: Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Швейцарія.

Нагадаємо, глава дипломатії ЄС пообіцяв відвідати Україну відразу після закінчення пандемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram