ГоловнаСвіт

Лукашенко заявив, що буде радий бачити на параді тих, хто перехворів на COVID-19, але їх туди не "тягтимуть"

"Адже всі, хто одужав, - це люди, які перемогли".

Лукашенко заявив, що буде радий бачити на параді тих, хто перехворів на COVID-19, але їх туди не "тягтимуть"
Александр Лукашенко
Фото: belta.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко спростував повідомлення про те, що на парад 9 травня запрошують людей, які перехворіли на COVID-19, але заявив, що з задоволенням побачив би їх там.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Я свою думку вже висловив. Ми ніколи на парад, на такі заходи в Білорусі, тим паче в Мінську, двомільйонному місті, не тягли людей. Це, якщо хочете, моє кредо, моя вимога", - сказав Лукашенко.

"Я абсолютно переконаний, що люди на парад прийдуть, і нам не треба нікого примушувати, тягти на цей парад. Але, якщо чесно, то я із задоволенням побачив би на параді тих, хто переміг у ці дні. Адже всі, хто перехворів, - це люди, які перемогли. Не хворобу (це найпростіше, що можна перемогти), не цей вірус, а те, що в голову вбили людям недобросовісні політики та інші", - додав він.

Лукашенко також повторив свої слова про те, що ситуація з коронавірусом - це "справжня істерія, психоз".

"Люди просто почали боятися. І нам дорого коштувало заспокоїти людей. І я похвалив їх зовсім недавно - і наших старих, і молодь - весь наш народ. Ми розповіли чесно і відверто людям, як треба поводитися, а все інше - в руках людей", - додав президент Білорусі.

Нагадаємо, Лукашенко публічно запросив керівників інших держав приїхати в Мінськ на парад Перемоги 9 травня. Він також заявив, що не має наміру скасовувати парад, незважаючи на поширення коронавірусу в країні, оскільки він має "глибоке ідеологічне і емоційне значення".

Президент України Володимир Зеленський відмовився від запрошення Лукашенка відвідати парад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram