ГоловнаСвіт

Кулеба повідомив, що після пандемії в українців не повинно бути системних проблем з подорожами в межах безвізу

Він припустив, що Шенгенська зона на час пандемії з абсолютного принципу перетвориться у відносний.

Кулеба повідомив, що після пандемії в українців не повинно бути системних проблем з подорожами в межах безвізу
Фото: надано Дмитром Кулебою

Після закінчення пандемії коронавірусу і відкриття європейськими країнами своїх кордонів в українців заледве чи виникнуть проблеми з проходженням кордону. Про це в інтерв'ю LB.ua сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"У прикордонному русі ми не бачимо жодних деструктивних явищ. Не думаю, що в українських громадян виникатимуть системні проблеми з використанням безвізового режиму", - зазначив міністр.

Голова українського зовнішньополітичного відомства також припустив, що Шенгенська зона на час пандемії з абсолютного принципу перетвориться у відносний.

"Тобто все буде регулюватися залежно від ситуації. Але свободу пересування всередині самої Шенгенської зони, звичайно, ніхто скасовувати не буде. Тому що це одне з фундаментальних досягнень. Та й узагалі скасувати Шенген - це підважити одну з основ Європейського Союзу. Це як вибити з фундаменту камінь", - сказав Кулеба.

У той самий час він вважає, що для України питання приєднання до Шенгенської зони наразі не нагальне, адже, як зазначив Дмитро Кулеба, цей процес займе певний час.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що епідемія може зруйнувати Шенгенську зону, якщо країни Європейського Союзу не будуть солідарними в боротьбі з коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram