ГоловнаСвіт

Рівень безробіття в США досяг максимуму з часів Великої депресії

У квітні на тлі пандемії коронавірусу безробіття зросло майже на 15%.

Рівень безробіття в США досяг максимуму з часів Великої депресії
Фото: EPA/UPG

Тільки з початку березня в США зареєстровано 33 млн нових безробітних. Білий дім в п'ятницю, 8 травня, повідомив, що рівень безробіття в США в квітні на тлі пандемії коронавірусу виріс до 14,7 відсотка. До початку кризи в лютому безробіття в США становило всього лише 3,5 відсотка, в березні воно підвищилося до 4,4 відсотка, передає DW.

"Дані за квітень охоплюють ситуацію на ринку праці лише до середини місяця, тому нинішні показники,  очевидно, не відображають справжнього масштабу кризи в сфері зайнятості в цій країні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що більш катастрофічна ситуація на ринку праці в США була лише за часів Великої депресії 1920-х - 30-х років, коли безробіття становило близько 25 відсотків.

Рівень безробіття в квітні, хоча і є рекордно високим, все ж нижче прогнозованих економістами 22 млн втрачених робочих місць. Однак деякі люди, яким вдалося залишитися на роботі, працюють менш як годину на тиждень через уповільнення економічної діяльності.

Середня заробітна плата в США в квітні зросла на 7,9%, свідчать урядові дані. Це пов'язано з тим, що основний удар втрати роботи припав на низькооплачуваних працівників ресторанів і роздрібних магазинів.

За останніми даними, в США коронавірусом інфіковані 1,3 млн осіб, понад 76 тис. - померли від COVID-19. Це найвищі показники серед країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram