ГоловнаСвіт

У Мінську заборонили "Безсмертний полк"

Військовий парад скасовувати не збираються.

У Мінську заборонили "Безсмертний полк"
Фото: Макс Требухов

Влада столиці Білорусі Мінська заборонила проведення акції "Безсмертний полк" 9 травня через загрозу поширення коронавірусу.

Про це пише TUT.BY.

Повідомляється, що заявку на проведення акції чисельністю в 5 тисяч осіб подали три проросійські і ліві організації: "За Союз і комуністичну партію Союзу", "Вітчизна" і "За демократію, соціальний прогрес і справедливість".

У своїй відповіді Мінміськвиконком рекомендував утриматися від масового заходу "з метою профілактики та мінімізації поширення гострих респіраторних інфекцій, в тому числі викликаних COVID-19". Чиновники також звернули увагу, що в Росії в цьому році "Безсмертний полк" "пройде в форматі онлайн".

Відзначається, що за проведення несанкціонованих заходів жителів міста можуть притягнути до відповідальності.

Білорусь не ввела карантинні обмеження через пандемію коронавірусу. 9 травня в Мінську відбудеться військовий парад на честь 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні та святковий концерт.

Президент країни Олександр Лукашенко заявив, що не скасує парад 9 травня. Міністр закордонних справ Володимир Макей назвав парад на честь 9 травня "святою справою для кожного білоруса".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram