ГоловнаЕкономікаФінанси

Регулятор застеріг від інвестування в B2B Jewelry

Популярний проєкт має ознаки фінансової піраміди.

Регулятор застеріг від інвестування в B2B Jewelry
Фото: inp.one

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку застерегла українців від інвестування в потенційно шахрайський проєкт B2B Jewelry.

На сайті комісії йдеться, що інформацію про B2B Jewelry передали в правоохоронні органи.

B2B Jewelry пропонує купити ювелірні вироби та подарункові сертифікати з надвисокими відсотками інвестиційного прибутку. При цьому на подарунковому сертифікаті відсутні будь-які реквізити особи, що його видала, йдеться в повідомленні НКЦПФР.

Комісія вважає, що в таких діях проєкту B2B Jewelery є грубе порушення вимог чинного законодавства України.

Подарункові сертифікати B2B Jewelry мають ознаки боргових цінних паперів, оскільки засвідчують внесення їх першими власниками засобів, визначають відносини позики між власником такого сертифіката та його емітентом в особі B2B Jewelry, і можуть служити підтвердженням зобов'язання емітента повернути власникові сертифіката його номінальну вартість у передбачений сертифікатом термін і виплатити заздалегідь визначений у ньому інвестиційний дохід.

Але діяльність із залучення коштів населення і виплату відсотків за прибутком, відповідно до законодавства, можуть здійснювати винятково банки і фінансові компанії, які мають відповідні ліцензії.

Після введення карантинних обмежень, згідно з інформацією із загальнодоступних джерел, проєкт B2B Jewelry зупинив виплати за реалізованими подарунковими сертифікатами і почав пропонувати інвестувати кошти в цифрові активи - "токени B2BT", які, на думку НКЦПФР несуть ті самі загрози втрати коштів інвесторами, як і сумнівні подарункові сертифікати проєкту.

Нагадаємо, організатором піраміди B2B Jewelry є власник ювелірного заводу "Шарм" Микола Гонта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram