ГоловнаСуспільствоОсвіта

Шмигаль не бачить підстав для скасування або перенесення ЗНО

Плановий процес ЗНО-2020 стартує 25 червня.

Шмигаль не бачить підстав для скасування або перенесення ЗНО
Фото: Youtube / Кабмін

Причин для скасування або перенесення зовнішнього незалежного оцінювання на цю мить немає.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, інформує прес-служба уряду.

"Ніхто не збирається скасовувати ЗНО, і причин для перенесення оцінювання на серпень наразі немає. Якщо такі причини будуть, то Міністерство охорони здоров'я і головний санітарний лікар повідомлять про це", - заявив глава Кабміну.

Прем'єр зазначив, що ЗНО можуть перенести тільки в тому випадку, якщо на 100 тис. жителів буде понад 60 активних хворих на COVID-19 і у понад 50% областей будуть перевищені три загальнонаціональні показники: кількість хворих перевищує 12 на 100 тис. населення, понад 50% завантажених хворими ліжок в опорних лікарнях і охоплення тестуванням менш ніж 12 осіб на 100 тис. населення.

"Це ті параметри, які можуть спричинити перенесення ЗНО на інший термін. В іншому випадку з 25 червня, тобто з наступного понеділка, ми починаємо плановий процес ЗНО", - додав Шмигаль.

Наприкінці минулого тижня стало відомо, що Кабінет Міністрів несподівано скасував пробне ЗНО. Абітурієнтам запропонували пройти його онлайн.

У понеділок, 15 червня, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що в МОЗ розглядають варіант повного скасування ЗНО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram