ГоловнаСуспільствоЖиття

Офіс генпрокурора розслідує поїздку депутатів ОПЗЖ у Москву в березні, - ЗМІ

Справу відкрито за статтею про державну зраду.

Офіс генпрокурора розслідує поїздку депутатів ОПЗЖ у Москву в березні, - ЗМІ
Фото: 5.ua

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом поїздки в Москву депутатів "Опозиційної платформи - За життя".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначається, що таке рішення було прийнято під час виконання постанови Печерського районного суду, який задовольнив скаргу народного депутата від "Голосу" Соломії Бобровської і зобов'язав уповноважених осіб Офісу генпрокурора внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення.

Справу відкрито за статтею про державну зраду, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

На виконання постанови суду до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ст. 111 КК України, за фактом поїздки народними депутатами України 10.03.2020 в Москву і переговорів з депутатами Державної думи Російської Федерації щодо врегулювання конфлікту в Донбасі", - заявили в ОГП на запит "Радіо Свобода".

Нагадаємо, 10 березня делегація українських народних депутатів "ОПЗЖ" зустрілася з депутатами Держдуми Росії у Москві. Верховна Рада заявила, що поїздка Віктора Медведчука, Вадима Рабіновича, Тараса Козака, Олександра Колтуновича, Рената Кузьміна і Тетяни Плачкової в Москву була приватним візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram