ГоловнаСуспільствоВійна

СЦКК: бойовики обстрілюють безпілотники ОБСЄ, щоб приховати військову техніку

Озброєння розміщене безпосередньо близько до лінії зіткнення.

СЦКК: бойовики обстрілюють безпілотники ОБСЄ, щоб приховати військову техніку
Фото: Макс Левин

Збройні формування Росії на Донбасі обстрілюють зі стрілецької зброї безпілотники ОБСЄ під час спостережних польотів, щоб приховати військову техніку. Про це заявила українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню, передає штаб ООС.

"Мета російських найманців очевидна - зірвати заплановані польоти і приховати озброєння і військову техніку, яка розміщена в безпосередньо близько до лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на початку тижня патруль місії зафіксував в окупованому Донецьку дві самохідні гаубиці 2С19 "Мста-С", дві буксирувальні гаубиці Д-30 "Жаба", дві протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра", які рухалися в західному напрямку лінії зіткнення.

У цей самий період поблизу селища Кринична були виявлені дві буксирувальні гаубиці 2А65 "Мста-Б", а на полігоні біля Новоселівки Донецької області дрон зафіксував розміщення 16 бойових броньованих машин БМП-1.

Водночас російські окупанти систематично перешкоджають діяльності місії, посилаючись на поширення COVID-19 або на необґрунтовані накази їхніх командирів.

З початку 2020 року зафіксовано понад 485 таких випадків.

Нагадаємо, на початку червня ОБСЄ повідомило, що на окуповану частину Луганської області з РФ в'їхали дві колони військових вантажівок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram