ГоловнаСуспільствоВійна

З початку дня на Донбасі сталося 20 обстрілів, поранені двоє військових

Бойовики стріляли з артилерії і мінометів.

З початку дня на Донбасі сталося 20 обстрілів, поранені двоє військових
Фото: Макс Левин

З початку дня у зоні бойвих дій на Донбасі сталося 20 обстрілів, внаслідок яких було поранено двох українських військових.

Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру Операції об'єднаних сил.

Збройні формування, яких підтримує Росія, використовували артилерійські системи калібру 152 мм і 122 мм, 120 мм і 82 мм міномети, а також озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Стріляли біля Оріхового, хутора Вільний, Новоалександрівки, Новозванівки, Троїцького, Шумів, Попасної, Золотого-4, Луганського, Залізного, Новотошківського, Авдіївки, Павлополя.

Загострення на Донбасі сталося на тлі заяви прессекретаря Володимира Путіна Дмитра Пєскова, який в ефірі "Первого канала" назвав ситуацію з мирним врегулюванням "потенційно небезпечною".

За його словами, стурбованість викликають слова про необов'язковість або неможливість виконання Мінських угод, які лунають дедалі. "Якщо це буде далі звучати частіше і якщо це буде приймати форму абсолютно офіційних заяв, то, звісно, це буде заводити ситуацію у глухий кут", - цитує Пєскова "РИА Новости".

Нагадаємо, що два десятки обстрілів за неповну добу - це найбільша кількість з початку травня. Для порівняння: 19 червня озброєні формування Росії вісім разів порушили режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram