ГоловнаСуспільствоЖиття

Звинуваченого у вбивстві "Сармата" суд відпустив з-під домашнього арешту на "оздоровлення"

Євген Бродський поїхав на відпочинок до моря.

Звинуваченого у вбивстві "Сармата" суд відпустив з-під домашнього арешту на "оздоровлення"
Евгений Бродский
Фото: hromadske.ua

Суддя Бердянського міськрайонного суду Олена Вірченко відпустила на п'ять днів на відпочинок до моря звинуваченого в організації вбивства ветерана бойових дій на сході Віталія Олешка ("Сармата") Євгенія Бродського, який перебуває під домашнім арештом.

Про це йдеться в постанові суду, яку hromadske отримало від побратимів загиблого.

У документі наголошується, що в суд з відповідним клопотанням звернувся адвокат обвинуваченого, відзначивши, що Бродському з дітьми нібито необхідно пройти оздоровлення в Бердянську.

За адресою, яку вказав захисник, розташована база відпочинку Sun resort.

"Учора [19 червня] ми дізналися, що він [Бродський] святкує свій день народження на косі, де розташована база відпочинку Sun resort. Дзвонили офіційно через 102 з приводу порушення домашнього нічного арешту, а після вже дізналися про цю постанову. Я так розумію, що Бердянський суд взагалі зійшов з розуму", - прокоментував побратим "Сармата" Антон Пшеничний.

Суддя відпустила Бродського на так зване "оздоровлення" на 5 днів - до 22 червня включно.

Побратими "Сармата", які вже 12-й день голодують, вимагаючи повернути всіх обвинувачених в СІЗО, вважають, що Бродського відпустили, щоб він міг зустрітися з іншими фігурантами справи.

Раніше, 29 травня, суд звільнив з-під варти чотирьох обвинувачених у вбивстві Віталія Олешка: Миколу Ломаку, Олександра Обухова, Максима Владімеренкова і Михайла Сигиду. Останній відбуває домашній арешт в Бердянську.

Нагадаємо, Віталія Олешка застрелили 31 липня 2018 року в Бердянську.

Підозрюваних виконавців вбивства "Сармата" затримали 2019 у день скоєння злочину (Артем Матюшин, Микола Ломако, Олександр Обухів, Максим Владімеренков).

У кінці серпня один із затриманих дав викривальні показання проти передбачуваного організатора вбивства Михайла Сигиду, і незабаром він був затриманий.

У грудні був затриманий ще один передбачуваний організатор - бізнесмен з Дніпра Євген Бродський.

За даними слідства, він є підозрюваним організатором вбивства, який фінансував злочин. Зокрема в розмовах інших фігурантів злочину мова йде про $1000.

Розслідування щодо 11 підозрюваних у вбивстві Олешка завершиться 1 липня 2019. Розслідування щодо замовників вбивства виділено в окреме провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram