ГоловнаСуспільствоПодії

Кличко: пошкоджений будинок на Позняках, можливо, доведеться розібрати

Тільки в стояку, що обрушився, проживали понад 100 осіб.

Кличко: пошкоджений будинок на Позняках, можливо, доведеться розібрати
Виталий Кличко
Фото: Макс Требухов

Багатоповерховий будинок на проспекті Григоренка у Києві, де сьогодні вранці стався вибух, можливо, потрібно буде розбирати. Про це в коментарі журналістам повідомив мер Віталій Кличко.

Відео він оприлюднив на своїй сторінці в Facebook.

"Конструктив будинку пошкоджено досить сильно ... Будемо розглядати можливість, як його можна буде швидко розібрати, щоб будинок не створював небезпеку для тих будівель, які знаходяться поруч", - сказав Кличко.

Мешканців будинку тимчасово поселять в інтернаті на Харківському шосе, 121. Їх забезпечать харчуванням.

"Нам відомо, що по стояку, який обрушився в результаті вибуху, мешкає понад 100 осіб. Тому сказати точно, що під завалами нікого не залишилося, ми поки що не можемо. Працюють рятувальники. Їм потрібен час, щоб розібрати завали", - сказав Кличко і додав, що кількість людей, які перебували в будинку під час вибуху ще уточнюється.

Нагадаємо, потужний вибух у київській багатоповерхівці стався о 10 ранку в неділю. Пошкоджено чотири поверхи. Уламки розлетілися на більш ніж 200 метрів. Щонайменше одна людина загинула, близько 30 - постраждали. Жителів пошкодженого і сусідніх будинків евакуювали через загрозу обвалу.

Правоохоронці розглядають дві версії вибуху в багатоповерховому будинку: газоповітряна суміш або вибухівка.

Прокуратура порушила справу за ч. 2 ст. 270 (порушення правил безпеки під час поводження з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram