ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 10 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранений український військовий

Найманці продовжують застосовувати заборонене озброєння.

За добу бойовики 10 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранений український військовий
Фото: Олена Максименко

За минулу добу російські найманці 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, обстрілявши при цьому населений пункт у Донецькій області. У результаті був поранений український військовослужбовець.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поруч із н.п. Кримське, Залізне й Шуми агресор застосував міномети 120-го і 82-го калібру. Крім цього, противник використовував проти українських військових станкові протитанкові гранатомети. Активізувався ворог і неподалік Новотошківського, застосувавши 82 мм міномети.

У районі відповідальності угруповання "Схід" загарбники тричі обстріляли позиції Об'єднаних сил неподалік Авдіївки з мінометів 120-го калібру, озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів, а також вели вогонь із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Проти захисників Старогнатівки противник спочатку використовував протитанкові ракетні комплекси, а згодом – гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Крім того, російські найманці застосували протитанковий ракетний комплекс "Корнет" калібру 152 мм, чим наразили на небезпеку цивільних жителів, які проживають поблизу лінії зіткнення в н.п. Бердянське. Протитанкова керована ракета вибухнула неподалік місцевої амбулаторії, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

З початку поточної доби зафіксовано сім випадків порушення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, у неділю, 21 червня, у зоні бойових дій на Донбасі сталося 8 обстрілів, у результаті яких був поранений український військовий

20 червня бойовики 28 разів відкривали вогонь на Донбасі, в результаті чого поранення отримали троє військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram